Bakırkazan

ALIŞVERİŞ SEPETİ

0

Sepetinizde ürün yok

ALIŞVERİŞE DÖN

Lebbess Hakkında

TARİH: 22.05.2021 20:38 0 YORUM
Lebbess Hakkında

Lebbess badem şekeri; Arapçada ‘’ımlebbes’’ sözcüğünden gelen, bademin şekerle giydirilmesi, kaplanması anlamındadır. Imlebbes orijinal Mardin badem şekeri yalnızca şeker ve bademden üretilmektedir.

Mardin badem şekeri (ımlebbes) ilk olarak ailemiz tarafından 1920 yılında üretilmeye başlanmıştır. Mardin'de ailemiz tarafından üretilmeye başlandığında aile lakabımızla anılırmış. Beyt Kâse (Kasımın Evi) Şekeri.

Bilinen aile tarihimize göre 1920-1970 yılları arasında Mardin’de üretilen badem şekeri daha sonra 2012 yılından itibaren Bakırkazan tarafından İstanbul’da üretilmeye devam etmiştir.

Coğrafi işaret almış olan Mardin badem şekeri (ımlebbes) bu yörede yetişen bademlerle ve Mardin’e özgü bir teknikle yapılmaktadır. Gerçek Mardin badem şekeri (ımlebbes) 600gr badem içi ve 400 gr şeker ile yapılmaktadır. Coğrafi işaret almış Mardin badem şekerinde hiçbir doğal veya yapay renklendirici kullanılmamaktadır.

Bakırkazan olarak üretmekte olduğumuz Lebbess badem şekeri de gerçek Mardin badem şekerinden (ımlebbes) esinlenerek ürettiğimiz marka tescil patentini ve tasarım patenti aldığımız bir üründür.

Bakırkazan Lebbess badem şekerini daha az şeker oranı ve bademin üzerindeki organik doğal şeklini de ön plana çıkararak hiçbir renklendirici ve katkı maddesi olmadan üretiyoruz.

Ailemiz tarafından 1920 yılında Mardin’de doğal bir teknikle üretilmeye başlanan Mardin badem şekerini bugün Lebbess olarak geleneksel tarif ve tekniğe bağlı kalarak daha az şeker kullanarak bakır tavalarda üretmeye devam ediyoruz.

YORUMLAR