
Sepetinizde ürün yok
ALIŞVERİŞE DÖNLebbess badem şekeri; Arapçada ‘’ımlebbes’’ sözcüğünden gelen, bademin şekerle giydirilmesi, kaplanması anlamındadır. Imlebbes orijinal Mardin badem şekeri yalnızca şeker ve bademden üretilmektedir. Mardin badem şekeri (ımlebbes) ilk olarak ailemiz tarafından 1920 yılında üretilmeye başlanmıştır. Mardin'de ailemiz tarafından üretilmeye başlandığında aile lakabımızla anılırmış. Beyt Kâse (Kasımın Evi) Şekeri. Bilinen ail....
Devamını okuAkide şekeri Osmanlı Mutfağından günümüze kadar ulaşmayı başarmış el yapımı bir şekerleme türüdür. Akide şekeri geçmişte devlete olan bağlılığı temsil için de kullanılmıştır. ‘’Ulufe’’ (Devlet çalışanlarına üç ayda bir verilen ücret) törenlerinde yeniçerilere dağıtılır ve şekerin yenmesi de bağlılığın gösteresi sayılırmış. El yapımı olan akide şekeri cam görünümlü p....
Devamını okuGeleneksel lezzetlerimizden biri olan lokum; 15. Yüzyılda Anadolu’da keşfedilmiştir. 17. Yüzyılda Osmanlı Mutfağında önemli bir yer alıp gelenekselleşmeye başlamıştır. İngiliz gezginler aracılığı ile 18. Yüzyılda Avrupa’da “Turkish Delight” olarak tanınmaya başlanmıştır. Lokum ilk olarak bal veya pekmezin un ile bir araya gelmesiyle yapılmaya başlanmıştır. 17. Yüzyılda rafine şeker ve nişastanın keşfi ile lokum reçetesi de değişmiş ve da....
Devamını oku